12B

Voorbeeldpagina's

Hieronder kan je door enkele voorbeeldpagina's scrollen.

Ze geven je een eerste indruk van het boek en de wijze van illustreren.

€ 18,50     160 blz    Rijk geïllustreerd en met harde kaft

Bestellen? Bestellen? Inhoud van het boek Schermafdruk 2016-12-29 11.57.53 Dief.8.Ramadan Dief.10.OpLevenEnDood

In verhaal 7 'Een vos verliest wel zijn haren...' besluit een groepje vrienden zelf actie te ondernemen als de politie naar hun smaak te weinig onderneemt tegen een man die hen 's avonds lastigvalt. Ze organiseren een buurtwacht en dreigen voor eigen rechter te spelen. Maar dan doen ze een schokkende ontdekking.

 

In verhaal 8 'Ramadan' wil Froukje, net als haar vriendin Sennae, meedoen aan de Ramadan. Maar daar zijn haar ouders niet zo enthousiast over...

In verhaal 10 'Op leven en dood' ontdekt Jitske dat niet alles is wat het lijkt en dat het lijntje tussen (nieuw) leven en de dood soms heel dun is. Voor het eerst reist ze alleen met de trein om te gaan logeren bij haar oma. Maar wat een rustig alledaagse trip moest worden, lijkt uit te monden in een drama...

Dief.10.OpLevenEnDood

Verhaal 11: 'Verhuizen'.

Er zijn weinig kinderen die staan te juichen als hun ouders willen verhuizen. Daarop is de puberende Kirsten geen uitzondering. Maar alle ellende lijkt zich op te hopen: haar ouders pas gescheiden, verhuizen ver weg naar een klein huis in een klein dorp, ver van haar vrienden, dat alles is meer dan ze kan verkroppen. En dan doet ze ook nog een ontdekking die de verhouding met haar moeder compleet op scherp zet.

Dief.17.DePestErin

Verhaal 12: 'Hopeloos verliefd'

Het leven van Wendy uit groep 8 staat volledig op zijn kop als ze verliefd wordt op de nieuwe jongen uit haar klas.

Dief.12.Verliefd Dief.14.HeldOpSokken

Verhaal 14: 'Een held op sokken'

In de ogen van zijn nieuwe klasgenoten is Daan een rare snuiter. Hij komt uit de grote stad en spreekt straattaal met een raar accent. Alleen Fleur lijkt hem een kans te willen geven. Tijdens hun schoolreis lijkt er iets hevig mis te gaan. En als iedereen met de handen in het haar en de mond vol tanden staat, dan is er altijd nog Daan. De ruwe bolster met de blanke pit.

Verhaal 17: 'De Pest erin'

Heftig is het verhaal over Floortje. 'Dunne Doortje' zoals iedereen haar al snel noemt. Ook op haar nieuwe school wordt ze door iedereen gepest. Het drijft haar tot wanhoop.

 

Een aangrijpend verhaal over pesten en anorexia.

Dief.19.Geadopteerd

Verhaal 19: 'Geadopteerd'

En dan sta je plotseling oog in oog met je evenbeeld en wordt het je plotsklaps duidelijk dat je niet al die tijd 'alleen op de wereld' was! Identiek, maar toch levend in twee werelden: een wereld van verschil.

Inhoud van het boek