12B

Als een dief in de nacht

Cover-Dief-site

Deze verhalenbundel is gemaakt voor jongeren uit de hoogste klassen van het basisonderwijs en de laagste klassen voortgezet onderwijs. De leeftijdsgroep van 9-12 jaar.

 

In veel verhalen speelt de schoolomgeving een grote rol. Met vaak op de achtergrond onderwerpen die de koppen van de krant halen. Pes- ten, een ongeval, een bijzondere ontdekking, misdaad, joyriding, sport, ramadan enzovoort. Daarnaast gaat het in de verhalen om emoties: verliefdheid, verhuizen, ouders die scheiden, adoptie.

 

Bijna altijd is het ‘niet zomaar een verhaal’. De verhalen zijn dan weer vooral spannend, dan weer vooral grappig en altijd herkenbaar en relevant.

 

Maar hoe dicht de verhalen ook staan bij de dagelijkse werkelijkheid van de lezers, ze zijn ontsproten uit de fantasie van de auteurs.

 

AVI-M7: globale inschatting van het (minimaal gewenste) leesniveau.

"Wat een leuke, eigentijdse verhalen! En mooi geïllustreerd. Ik heb gelijk enkele exemplaren aangeschaft voor onze schoolbibliotheek."

Reactie uit het veld

Frans Pinkse (foto) was eerst ‘meester’ en directeur op een basisschool. Daarna ging hij op een Pabo studenten leren hoe je een goede leerkracht voor het basisonderwijs kon worden. En nu helpt hij leraren meer grip te krijgen op hun leerlingen. Daar schreef hij een goed boek over: Grip op je klas. De oorspronkelijke ideeen voor de verhalen in dit boek zijn uit zijn brein ontsproten.

 

Jakob Schuiringa startte zijn loopbaan als leraar in het voortgezet onderwijs. Daarna werd hij uitgever en directeur bij een grote educatieve uitgeverij. Ook was hij succesvol als auteur en eindredacteur van vooral schoolboeken. Nu heeft hij zijn eigen mini-uitgeverij en schrijft voor zijn plezier. Van deze verhalenbundel is hij coauteur en eindredacteur.

 

Met tekeningen van Adinda van Schaik.

Over de auteurs

Dief-Inhoud Achterflaptekst Grip5-FransPinkse.Vrijstaand

€ 18,50     160 blz    Rijk geïllustreerd en met harde kaft

Bestellen? Bestellen? Voorbeeldpagina's